Váš nákupní košík je momentálně prázdný.
Přidejte produkty do košíku, aby se zde zobrazily.Zahradní krby na dřevěné uhlí a dřevo
Zahradní krby Norman jsou určené pro použití dřevěného uhlí a dřeva. Největší odolnost vůči otevřeným plamenů vykazují všechny krby s šamotovým obkladem spalovacího prostoru. Ve většině krbů Norman je možno použít jako palivo i drobnější kusy dřeva při dodržení zásad uvedených v návodu k použití či v bezpečnostních pokynech na těchto stránkách. Výhradně na dřevěné uhlí je určen pouze typ Rustika.
Pár užitečných rad k výběru paliva pro zahradní krby:
Dřevěné uhlí
Pro použití ke grilování na zahradním krbu doporučujeme používat kvalitní jednodruhové dřevěné uhlí s velkým podílem větších kusů. Vhodné jsou produkty z bukového dřeva a s nízkým obsahem prachových částic. Chceme-li pro naše grilování kvalitní palivo, je vhodné porovnat různé dodavatele dřevěného uhlí dle výše zmíněných parametrů /druh dřeva, podíl větších kusů, podíl prachu/. U dovozových výrobků tyto informace nabývají dostupné a kvalitu zjistíme až po rozbalení. U tuzemských výrobců jsou možnosti ověření kvality podstatně vyšší. Na grilování lze použít i lisované také grilovací brikety, což jsou drobnější podsítné kousky smíchané s prachem z dřevěného uhlí a spojené tlakem a pojidlem ? např. škrobem a následně vysušené. Kvalitní grilovací brikety nejenže jsou kompaktní a drží tvar po celou dobu spalování, ale také podstatně déle vytváří potřebný žár. Grilovací brikety se lisují materiálů vznikajícího při výrobě klasického dřevěného uhlí, ale také z méně tradičních původních materiálů - např. brikety kokosové /tyto vynikají opravdu dlouhou dobou udržení žáru/.
Dřevo
Dřevo lze při grilování použít při jisté praxi také, ale mělo by jít o čisté, kvalitní, velmi dobře vyschlé dřevo, obsahující co nejméně pryskyřic. Dřevo se používá v menších kusech a nechá se v krbu vyhořet tak, až už jen žhnou uhlíky a plameny se neobjevují. Následně je možno grilovat obdobně jako na dřevěném uhlí. Žár však je o něco nižší a trvanlivostí se dřevěnému uhlí či briketkám nevyrovná. Je však často běžně po ruce a pokud je kvalitní na grilovaných potravinách nemusíte rozdíl ani poznat.